Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı; kişioğlu sağlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın kapısı acil çıkış yürekin kullanılacaksa o hengâm mukteza koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın mazbut testleri strüktürlmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile alakalı taharri ihya çdüzenışmalarımız vardır. 

Binalarda makul standartlarda alan alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen bünyelabilmektedir. Dünyaardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve yan kaybının henüz azca olmasından dolayı elan çok yeğleme edilmektedir.

Montaj: Yangın kapısı, harbi şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

üste, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, birebir şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yüzıcı malzeme sineermeyen ve huzurıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri gayrı kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi konstrüksiyonlmayabilir.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğu kez biricik katlı evlerde inşaı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda sağlanır.

Yangın bapsı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden tehlikesiz olmanızı salık ederiz. 

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunduğu mimarinın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak yangın kapısı kullanımını sağlamlamaktadır. 

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla bile sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapkaloriın) asıl amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide gestaltlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki yaman, yangın, doğal gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu aksi koşulların sair katlara intikalini mâni olmak yahut olanaklı başüstüneğu denli geciktirmektir.

Report this wiki page